Urime, 1 Qershori bashkëmoshatarë

Ne fëmijët e grupit të fëmijëve ROR ju urojmë 1 Qershorin Ditënndërkombëtare të fëmijëve të gjithë fëmijëve, ju rikujtojm gjithëinstitucioneve dhe të rriturve se \"Çdo ditë është 1 Qershori\", ku ataduhet punojnë shumë me shumë qe ne si fëmijë t'i gëzojm te drejtat qe na garantohen me Konventë dhe legjislacionin në fuqi.

Historiku i Ditës Ndërkombëtare e Fëmijëve: 1 Qershori.

Fëmijët e të gjitha moshave kërkojnë që këtë ditë të jenë të lumtur dhe ta festojnë së bashku me prindër. Kjo ditë është kthyer jo vetëm në një ditë festive, por edhe në një ditë sensibilizimi, për ti thënë jodhunës dhe abuzimit ndaj fëmijëve. Është dita kur vetë fëmijët shprehenlirshëm për të thëne të drejtat e tyre dhe në ndryshim nga të rriturit,protesta e tyre realizohet nëpërmjet lojërave dhe festave.

Nëfakt 1 Qershori e ka origjinën nga Shtetet e Bashkuara dhe Kina.Dita efëmijëve u vendos në datën 1 Qershor, sepse në këtë datë është mbajturKonferenca Botërore e Mirëqenies së Fëmijëve në Gjenevë, në vitin 1925.

Në të njëjtën ditë, përkoi që konsulli i përgjithshëm kinez në SanFrancisko mblodhi së bashku një numër të konsiderueshëm fëmijësh jetimkinezë të festonin në festivalin e “Anijes së Dragoit”.
Dy vjet më pas Festa e 1 Qershorit filloi të festohet në të gjithë botën.

 

Lajme