Lajme dhe Komunikata

KOMUNIKATË PËR MEDIA22 tetor 2021Grupi i fëmijëve “Respect Our Rights – ROR” dhe Asambletë e Fëmijëve kërkojnë veprime urgjente nga institucionet arsimore për sigurimin e teksteve shkollore për të gjithë nxënësitmë shumë
Takimi virtual i Grupit ROR me anëtarë të Komisionit për Arsim, Shkencë, Teknologji, Inovacion, KulturÑ‘, Rini dhe Sport në kuadër të Parlamentit të Republikës së Kosovës20 nëntor 2020Takimi virtual i Grupit ROR me anëtarë të Komisionit për Arsim, Shkencë, Teknologji, Inovacion, KulturÑ‘, Rini dhe Sport në kuadër të Parlamentit të Republikës së Kosovës, për të dëgjuar idetë, vizionet dhe shqetësimet tona, lidhur me ndikimin e pandemisë COVID-19 në arsimimin e fëmijeve dhe ndryshimet që ne duam të shohin...më shumë
Fleta Mujaj ishte pjese e webinarit te organizuar nga Save the Children ne baza globale, me qellim te shenimit te 31 vjetorit te miratimit te Konventes mbi te Drejtat e Femijeve. 20 nëntor 2020Sot, Fleta Mujaj ishte pjese e webinarit te organizuar nga Save the Children ne baza globale, me qellim te shenimit te 31 vjetorit te miratimit te Konventes mbi te Drejtat e Femijeve. Fleta udhehoqi pjesen e eventit ne te cilen femije nga vende te ndryshme te botes si dhe drejtoresha ekzekutive e Save the Children diskutuan per punen qe eshte bere qe tash nje vit dhe per eksperiencat e femijeve si avokues per mbrojtjen e te drejtave te...më shumë
Urime, 1 Qershori bashkëmoshatarë01 qershor 2020 Ne fëmijët e grupit të fëmijëve ROR ju urojmë 1 Qershorin Ditën ndërkombëtare të fëmijëve të gjithë fëmijëve, ju rikujtojm gjithë institucioneve dhe të rriturve se "Çdo ditë është 1 Qershori", ku ata duhet punojnë shumë me shumë qe ne si fëmijë t'i gëzojm te drejtat qe na garantohen me...më shumë
ROR ju bashkua Ditës Globale të Solidaritetit28 maj 2020Edhe ne femijët e grupit ROR ju bashkuam Ditës Globale të Solidaritetit për të ndihmuar fëmijët anëkënd botës duke qëndruar #TëBashkuarKudo ashtu që të mund ta #MbrojmëNjëGjeneratë.#TogetherEverywhere #ProtectAGeneration #ROR #syriivizionit #savethechildrenmë shumë
KOMUNIKATË PËR MEDIA 18 maj 2020Përmes kësaj komunikate, grupi monitorues i fëmijëve Respect Our Rights, reagon karshi çështjes së Provimit të Maturës Shtetërore dhe Testit të Arritshmërisë 2020.më shumë
Dita ndërkombëtare e Arsimit27 janar 2020Për nderë të Ditë ndërkombëtare të Arsimit, Radio 1 FM ftoi në studio përfaqësuesen e ROR së bashku me projekt menaxheren e programit nga ana e SiVmë shumë
Është hapur aplikimi në ROR! Bëhu pjesë e jona TANI!11 janar 2020Ke pasur deshirë apo dëshiron të bëhësh pjesë e grupit monitorues të konventës për të drejtat e fëmijëve ROR ?!Keni dashur githmonë apo ende dëshiron të jesh zëri aktiv për të drejtat tua dhe fëmijëve të Kosovës atëherë bëhu pjesë e jona?!Mundsia e aplikimit është qe nga sot, e deri më 31...më shumë
Është mbajtur punëtoria për Hartimin e Strategjisë se Organizatës në Mbrojtjen e Fëmijëve dhe qeverisjen me të drejtat e tyre11 dhjetor 2019Pos stafit të programit tematik dhe stafit të oganizatës, në këtë punëtori po marrin pjesë edhe fëmijët nga grupi monitorues ROR dhe Asambletë Komunale të Fëmijëve. Kjo Strategji hartohet në kuadër të realizimit të strategjisë për ngritjen e kapaciteteve të organizatës (OCD), pjesë e programit “Së bashku për të...më shumë
Është mbajtur punëtoria e grupit ROR me Këshillat e Veprimit Rinor dhe Qendrat Rinore lidhur me hartimin e planit të veprimit avokues për përmirësimin e situatës së fëmijëve dhe të rinjve dhe pjesmarrja e tyre e drejpërdrejt në vendimarrje 06 dhjetor 2019Është mbajtur punëtoria e grupit ROR me Këshillat e Veprimit Rinor dhe Qendrat Rinore lidhur me hartimin e planit të veprimit avokues për përmirësimin e situatës së fëmijëve dhe të rinjve dhe pjesmarrja e tyre e drejpërdrejt në vendimarrje më shumë
Dita Ndërkombëtare e Personave me Aftësi të Kufizuara03 dhjetor 2019Asambleja e Kombeve të Bashkuara, në vitin 1992 shpalli 3 dhjetorin Ditë Ndërkombëtare të Personave me Aftësi të Kufizuara, me qëllim të promovimit të të kuptuarit të çështjeve mbi aftësinë e kufizuar dhe të mobilizimit në përkrahjen për dinjitet, të drejta dhe mirëqene të personave me aftësi te kufizuar.më shumë
Përfaqësuesit e ROR Fleta and Fati paten një rast unik që ta takojnë Shefen Ekzekutive të Save the Children, Inger Ashing22 nëntor 2019Përfaqësuesit e fëmijëve nga Respect Our Right - ROR që mbështetet nga Save the Children në Kosovë, Fleta and Fati paten një rast unik që ta takojnë Shefen Ekzekutive të Save the Children, Inger Ashing dhe Drejtorin për Të Drejta të Fëmijëve në Save the Children International, z. Sigurd Johns gjatë konferencës së Konventës për...më shumë
Po ndodh tani në Gjenevë: ROR merr pjesë në Konferencen për shënimin e 30 Vjetorit te Konventës për të Drejtat e Fëmijëve18 nëntor 2019Po ndodh tani në Gjenevë: Ketu mund te ndiqni live Konferencen për shënimin e 30 Vjetorit te Konventës për të Drejtat e Fëmijëve qe po mbahet në Gjenevë, po marrin pjesë edhe fëmijët e grupit ROR Fleta Mujaja dhe Fat Uka, ku do të përfaqesojnë Kosovën në këtë konferencë krahas fëmijëve të tjerë nga e gjithë bota. ...më shumë
Se shpejti publikimi i Raportit 30 tetor 2019Prishtinë- 26 tetor, Grupi ROR, ka mbajtur punëtorin ku kanë finalizuar raport-analizën mbi përzgjedhjen e lëndëve zgjedhore në shkolla fillore dhe të mesme të ulëta, raport ky që do përmbledhë të dalurat nga hulumtimi që fëmijët e këtij grupi kanë realizuar më drejtoritë e Arsimit në komunat, Prishtinë, Pejë, Prizren,...më shumë
KOMUNIKATË PER MEDIA17 tetor 2019Përmes kësaj komunikate, ne, grupi monitorues i fëmijëve Respect Our Rights-ROR duke shprehur shetësimet tona si fëmijë dhe nxënës reagojmë ndaj gjuhës diskriminuese dhe bullizuese të përdorur në tekstet e reja shkollore.më shumë
Grupi ROR u dëshiron fillim të mbarë të vitit shkollor 19/2002 shtator 2019Të dashur Bashkëmoshatar, Mesimëdhënës dhe ju Prindër, po fillojmë edhe një vit të ri të edukimit dhe dijes, andaj, urojmë qe këtë vit të ri shkollor 2019/2020, te kemi Arsim me cilësor, mundësi dhe kushte me të mira dhe një bashkëpunim shumë me të mirë ndërmjet ne si fëmijë/nxënës, mesimdhënës dhe...më shumë
Grupi ROR merr pjesë në dëgjimin buxhetor në Prizeren23 gusht 2019Anëtarët e ROR nga Komuna e Prizrenit morën pjesë në dëgjimin buxhetor i cili u mbajtë sot në sallën e K.K.Në rrethin e shumë ankesave dhe qëllimeve të ndryshme të qytetarëve Prizrenas , ROR ishte aty me një synim dhe një pyetje se sa buxheti i vitit 2020 do të aplikohet në përkrahjen e fëmijeve në çdo aspekt.më shumë
Grupi i fëmijëve monitorues “Respect Our Rights” (ROR) dhe Këshilli i Veprimit Rinor Lokal - Gjakovë i’a drejtojnë këtë letër ankesë Drejtorisë për Punë Inspektuese të Komunës së Gjakovës.20 korrik 2019Grupi i fëmijëve monitorues “Respect Our Rights” (ROR) dhe Këshilli i Veprimit Rinor Lokal - Gjakovë i’a drejtojnë këtë letër ankesë Drejtorisë për Punë Inspektuese të Komunës së Gjakovës për të ju njoftuar dhe shprehur paknaqësinë tonë lidhur me moslargimin e pengesës së vendosur nga një prej banorëve...më shumë
Anëtarët e ROR nga Komuna e Ferizajit morrën pjesë në Dëgjimet buxhetore17 korrik 2019Anëtarët e ROR nga Komuna e Ferizajit morën pjesë në dëgjimet buxhetoreNe rrethin e shumë ankesave dhe qëllimeve të ndryshme të qytetarëve Ferizajas , ishin ROR me një synim dhe një pyetje se sa buxheti i vitit 2020 do të aplikohet në përkrahjen e fëmijeve në cdo aspekt.Fatëmirësisht Kryetari i Komunes filloi fjalimin e tij me ndërtimin dhe...më shumë
Miratohet Ligji për Mbrojtjen e Fëmijës27 qershor 2019Sot, Kuvendi i Kosovës me 72 vota "Pro" ka miratuar Ligjin, me kete rast falenderojm te gjithë akterët qe kanë kontribuar në hartimin dhe miratimin e ligjit në vecanti Komisionin Parlamentar për të Drejtat e Njeriut i cili ka përshpejtuar procedimin e këtij Ligji për seancën e sotme. #RriteMeDashni #RespectOurRightmë shumë
Rrite me Dashni, papuqja është për tu mbathë, e jo për të goditë.24 qershor 2019Nën organizimin e organizatës Syri i Vizionit në partneritet me Save the Children zyra në Kosovë dhe në bashkëpunim me Komisionin për të Drejtat e Njeriut, Barazi Gjinore, Persona të Pagjetur dhe Peticione, ata kanë ecur prej Kuvendit të Kosovës deri tek sheshi “Zahir Pajaziti”, ndërsa kanë kërkuar miratimin sa më të shpejtë të Ligjit...më shumë
Komuna e Gjakovës merr vendim pas kërkesës së ROR dhe KVRL Gjakovë20 qershor 2019Komuna e Gjakovës me kërkesën e Grupit Monitorues të Fëmijëve Respect Our Rights – ROR dhe Këshillit të Veprimit Rinor Lokal – KVRL në Gjakovë ka marr vendim qe, tereni sportiv në sheshin "Beqir Kastrati" te ju lirohet në shfrytëzim fëmijëve dhe të rinjëve të kesaj lagjeje. Duke urdherura menjëherë organet kompetente të...më shumë
Takimi i grupit ROR me klubin rinor RinOn20 qershor 2019Në Ferizaj është mbajtur takimi i grupit ROR me klubin rinor RinOn, për të diskutuar mbi problematikat me të cilat ballafaqohen fëmijët dhe të rinjtë e komunës së Ferizajit dhe ndermarrjen e iniciativa të përbashkëta avokuese në përmirësimin e pozitës dhe pjesmarrjen në vendimarrje të fëmijëve dhe të rinjëve Ferizajas!më shumë
Dita Botërore Kundër Punës së Fëmijëve12 qershor 201912 Qershori shënon Ditën Botërore Kundër Punës së Fëmijëve. Organizata Ndërkombëtare e Punës (ILO) e shpalli këtë ditë për herë të parë në vitin 2002 si një mënyrë për të nxjerrë në pah gjendjen e këtyre fëmijëve.më shumë
ROR merr pjese ne Action for Inclusive Education10 qershor 2019Blodina Mala,Azra Maksuti dhe Erjona Bilalli moren pjese ne takimin e organizuar nga Save the Children me temen"Action for Inclusive Education" ku pjesmarres ishin perfaqesues nga organizatat si: DSK (Down Syndrome Kosova)Forum dhe KYC më shumë
ROR dhe KVRL në Gjakovë Letër e hapur drejtuar Komunës së Gjakovës01 qershor 2019Grupi “Respect our Rights” - ROR dhe KVRL në GjakovëLetër e hapur drejtuar Komunës së GjakovësSot, më 1 qershor 2019, në ditën ndërkombëtare të fëmijëve, ne grupi i fëmijëve monitorues Respect Our Rights – ROR si dhe Këshilli i veprimit rinor lokal – KVRL në Gjakovë i’a drejtojmë këtë letër të...më shumë
RoR merr pjese në emisionin Gjesi në televizionin T729 maj 2019Prezantimi i ROR-it, në Televizionin T7, askush me mirë se vetë fëmijë nuk mund të flas për ta dhe të drejtat e tyre, dhe askush nuk mund të bëjë me mirë punë se vetë ata, t'i degjojm, t'i perfshijm dhe te realizojm politikat dhe investimin në fëmijë se bashku me ta, për fëmijët e Kosovës Faleminderit organizatave Syri i Vizionit dhe...më shumë
Eshtë mbajtur takimi në mes ROR dhe IAP06 maj 2019Më 03.05.2019 në zyret e Institucionit të Avokatit të Popullit, ROR u takua me zyrtarët e IAP ku në këtë takim u diskutua për objektivat e Planit të Veprimit, të cilat... do te realizohen gjate vitit 2019 dhe u hartua plani i bashkepunimin ne mes te ROR dhe IAP per realizimin e aktiviteteve ne fusha te ndryshme te planit.Si çdo here te dy palet ishin shume te gatshme per te kryer...më shumë
Prishtina Half Marathon 2019 iu bashkuan edhe fëmijet nga grupi ROR28 prill 2019Në kuadër të “Prishtina Half Marathon 2019” u mbajt vrapimi për fëmijë me gjatësi 2 kilometra.Më shumë se 80 fëmijë të moshave 3-15 vjeç,nga Kosova dhe Shqipëria vrapuan nën moton #RriteMeDashni . Fushata “Rrite me Dashni” implementohet nga Save the Children në partneritet me Ojq “Syri i Vizionit” dhe ka për qëllim...më shumë
Ka përfunduar Punëtoria dy ditore më fëmijët e grupit monitorues ROR 07 prill 2019Ka përfunduar Punëtoria dy ditore më fëmijët e grupit monitorues ROR (Respect Our Right), përpos grupit ROR të ftuar janë Njësiti për të Drejtat e Fëmijëve në kuadër të Institucionit të Avokatit të Popullit - Ombudspersonit.Në këtë punëtori është bërë plotësim ndryshimi i rregullorës së brendshme...më shumë
Ecja e Fëmijëve për Mjedisin, eja edhe ti!14 mars 2019Grupi Respect Our Right-ROR dhe Asambleja Komunale e Fëmijëve në Prishtine për herë të parë në Kosovë organizojnë marshimin për mbrojtjen e ambientit dhe ngritjes se zerit karshi ngrohjes globale dhe rreziqeve te tjera "Ecja e Fëmijëve për Mjedisin"më shumë
Hapet konkursi për aplikim e antarëve në ROR13 shkurt 2019Syri i Vizionit në bashkëpunim me organizatën Save the Children për herë të parë në Kosovë ka themeluar grupin e parë kombëtar të Kosovës drejtuar nga fëmijët, Respektoni të Drejtat tona (ROR), e cila ka për qëllim monitorimin dhe zbatimin e Konventës së Kombeve të Bashkuara mbi të drejtat e fëmijës. ROR përfshin 24...më shumë
Komunikatë për Media19 nëntor 2018“#Qabonetipërmu?!Prishtinë 15 nëntor, “#Qabonetipërmu?” është motoja e përzgjedhur nga fëmijët e grupit “Respektoni të Drejtat Tona- ROR (Respect Our Rights) për të shënuar Ditën Ndërkombëtare të Konventës së Kombeve të Bashkuara mbi të drejtat e Fëmijëve, ditë kjo që festohet anë e mbanë...më shumë
Grupi ROR ka marr pjesë në degjimin Buxhetor në Komunën e Pejës26 korrik 2018Grupi ROR ka marr pjesë në degjimin Buxhetor në Komunën e Pejës ku ka shpalos edhe nevojat e fëmijëve të kësaj komuneKomuna e Pejës përmes zyrës se Kryetarit,Drejtoris për Financa dhe Kryesuesit të Kuvendit janë duke i mbajtur ndegjimet publike. Ku pjesë e këtij degjimi publik ishin edhe dy antarër e ROR-it, Orines Gashi dhe Ormir Ulaj.më shumë
Komunikatë për Media- “Çdo ditë është 1 Qershori”28 maj 2018Pejë, 28 maj 2018 - Me moton “Çdo ditë është 1 Qershori”, Syri i Vizionit shënon ditën ndërkombëtarë të fëmijëve – 1 qershorin - në Kosovë. Aktivitetet që do të zhvillohen në disa komuna të Kosovës kanë për qëllim që në këtë ditë të angazhojnë një numër sa më...më shumë
Grupi ROR ka hartuar planin e veprimit për këtë vit19 prill 2018Prishtine 16-17 prill- Fëmijët e grupit monitorues ROR (Respect Our Right), përmes një punëtorie dy ditore të mbajtur nga Syri i Vizionit në partneritet me Save the Children, kanë hartuar planin e punës për këtë vit, plan ky që fëmijët do të ngrisin zërin e tyre në fusha të ndryshme.më shumë
Konkurs për Fëmijë26 shkurt 2016Syri i Vizionit në bashkëpunim me organizatën Save the Children për herë të parë në Kosovë ka themeluar një grup të përbërë nga 24 fëmijë nga mbarë Kosova për të mësuar se si bëhet Monitorimi i zbatimit të Konventës së Kombeve të Bashkuara mbi të drejtat e fëmijës, Grupi “Respect our Rights” (ROR).më shumë
Përvojat e fëmijëve për të drejtat civile dhe politike08 shkurt 2016Save the Children së bashku me Qendrën për të drejtat e fëmijëve në Universitetin Queen’s në Belfast, po realizon një hulumtim rreth asaj se si perceptojnë fëmijët të drejtat e tyre qytetare si dhe cilat janë pengesat në të cilat fëmijët hasin për ti gëzuar ato plotësisht. Për këtë shkak ne kemi krijuar një...më shumë
“Karvani i të Drejtave të Fëmijëve”20 nëntor 201520 Nëntor 2015: Në Ditën Ndërkombëtare për të Drejtat e Fëmijëve; Syri i Vizionit në bashkëpunim me Save the Children, Grupin e Fëmijëve Respect Our Rights (RoR), Asambletë Komunale të Fëmijëve, Shkollat dhe autoritet lokale e qendrore kanë zhvilluar një numër të madh të aktiviteteve në të gjitha qendrat kryesore të...më shumë
ROR paraqet përvojën e vet për fëmijët nëpër komuna04 nëntor 2015Për të parë se sa respektohen të drejtat e fëmijëve nëpër shkolla Grupi ROR gjatë muajit tetor ka vizituar shkollat në komunat Pejë, Prishtinë, Gjakovë, Ferizaj, Prizren dhe Gjilan. Në këto vizita ata kanë këmbyer përvoja me fëmijët nga këto komuna dh i kanë mbështetur ata në monitorimin e zbatimit të të drejtave...më shumë

Lajme