Në Ferizaj po mbahen ligjerata informuese mbi rolin dhe mandatin e Institutit të Avokatit të Popullit (IAP)

Kjo eshte hera e dyte qe mbahet ligjerata informuese mbi rolin dhe mandatin e Institutit të Avokatit të Popullit(IAP) dhe punen,funksionin dhe perberjen e ROR-it ne Ferizaj. Kete here eshte mbajtur ne shkollen fillore ‘Vezir Jashari’ . Nxenesit u informuan mbi punen e ROR-it , mbi aktivitetet dhe ndarjen e grupit ne komisione . 

 


Po ashtu kishte pyetje edhe mbi disa nga arritjet qe ka apliku grupi ROR gjate ketyre viteve dhe u ndieva shume mire qe te shprehe punen e mrekullueshme qe kane bere antaret e ROR-it dhe te tregoj se sa shume kane arritur vullnetaret/mentoret e grupit tane qe jane model per anetaret e tashem . 

Nxenesit bene pyetje nga me interesante dhe stafi i shkolles ishte shume i kenaqur dhe i gezuar qe vendi yne ka OJQ te tilla , qe monitorojne dhe avokojne mbi realitetin e femijeve tane

 

 

 

  

Lajme

10.10.2020

Rea Sylejmani përfaqësuese e Kosovës në eventin Virtual për nder të ditës ndërkombëtare të vajzës 2020.

Në dialogun ndër-brezor ndërkombëtar, zërat e vajzave nga Kosova do t'i përfaqësojë antarja e grupit Respect Our Right - ROR , Rea Sylejmani e cila për këtë dialog u shpreh se: ''Ky dialog do te jete nje mundesi e mrekullueshme per çdo vajze kudo që ndodhet. Pres që kerkesat tona të ndëgjohen dhe të mirren parasysh. Shpresoj që zeri jonë të perfaqësojë çdo...