Me moton “Çdo ditë është 1 Qershori” vazhdojnë aktivitete në shënimin e 1 Qershorit

Aktivitetet që do të zhvillohen sot, nga ora 11:00 -12:30 vizitë nëfshatin SOS në Prishtinë dhe nga ora 13:00 - 15:00 rikonstituimin e asamblesë së fëmijëve në Gjilan dhe aktivitete në qendër të qytetit.

 

Ndërsa, ditën e enjte nga ora 11:00 - 13:00 mbjellja e pemës sëkërkesave dhe dëshirave të fëmijëve në Klinë, dhe ditën e premte nga ora 10:00 -13:00 aktivitetet përmbyllen me takimin konsultues me Zyrën për Qeverisje të Mirë për Hartimin e Strategjisë Nacionale mbi të Drejtat e Fëmijëve - takim që do hapet nga kryeministri i Kosovës Ramush Haradinaj

 

Po ashtu këtë ditë Asambleja komunale e fëmijëve dobëjnë realizimin e video-mesazheve dhe pikturave që kanë të bëjnë mëngritjen e përgjegjësisë së institucioneve karshi nevojave të fëmijëve në Ferizaj dhe Pemën e fëmijëve në Mitrovicë.

 

Në këto aktivitete do të përfshihen qindra fëmijë nga komuna të ndryshme, autoritetelokale e qendrore, institucione, dhe zyrtarë që janë të angazhuar nëpunën me fëmijët dhe që për mandat kanë mbrojtjen e të drejtave të fëmijëve.

 

Shënimi i ditës së fëmijëve bëhet në kuadër tëprojektit “Detyrimi ynë për të Ardhmen – Mbrojtja e Fëmijëve dheQeverisja e të Drejtave të Fëmijës” i cili implementohet nga organizata Syri i Vizionit, në partneritet me Save the Children në Kosovë mbeshtetur nga SIDA.

 

Lajme

10.10.2020

Rea Sylejmani përfaqësuese e Kosovës në eventin Virtual për nder të ditës ndërkombëtare të vajzës 2020.

Në dialogun ndër-brezor ndërkombëtar, zërat e vajzave nga Kosova do t'i përfaqësojë antarja e grupit Respect Our Right - ROR , Rea Sylejmani e cila për këtë dialog u shpreh se: ''Ky dialog do te jete nje mundesi e mrekullueshme per çdo vajze kudo që ndodhet. Pres që kerkesat tona të ndëgjohen dhe të mirren parasysh. Shpresoj që zeri jonë të perfaqësojë çdo...