Lajme dhe Komunikata

Grupi ROR u dëshiron fillim të mbarë të vitit shkollor 19/2002 shtator 2019Të dashur Bashkëmoshatar, Mesimëdhënës dhe ju Prindër, po fillojmë edhe një vit të ri të edukimit dhe dijes, andaj, urojmë qe këtë vit të ri shkollor 2019/2020, te kemi Arsim me cilësor, mundësi dhe kushte me të mira dhe një bashkëpunim shumë me të mirë ndërmjet ne si fëmijë/nxënës, mesimdhënës dhe...më shumë
Grupi ROR merr pjesë në dëgjimin buxhetor në Prizeren23 gusht 2019Anëtarët e ROR nga Komuna e Prizrenit morën pjesë në dëgjimin buxhetor i cili u mbajtë sot në sallën e K.K.Në rrethin e shumë ankesave dhe qëllimeve të ndryshme të qytetarëve Prizrenas , ROR ishte aty me një synim dhe një pyetje se sa buxheti i vitit 2020 do të aplikohet në përkrahjen e fëmijeve në çdo aspekt.më shumë
Grupi i fëmijëve monitorues “Respect Our Rights” (ROR) dhe Këshilli i Veprimit Rinor Lokal - Gjakovë i’a drejtojnë këtë letër ankesë Drejtorisë për Punë Inspektuese të Komunës së Gjakovës.20 korrik 2019Grupi i fëmijëve monitorues “Respect Our Rights” (ROR) dhe Këshilli i Veprimit Rinor Lokal - Gjakovë i’a drejtojnë këtë letër ankesë Drejtorisë për Punë Inspektuese të Komunës së Gjakovës për të ju njoftuar dhe shprehur paknaqësinë tonë lidhur me moslargimin e pengesës së vendosur nga një prej banorëve...më shumë
Anëtarët e ROR nga Komuna e Ferizajit morrën pjesë në Dëgjimet buxhetore17 korrik 2019Anëtarët e ROR nga Komuna e Ferizajit morën pjesë në dëgjimet buxhetoreNe rrethin e shumë ankesave dhe qëllimeve të ndryshme të qytetarëve Ferizajas , ishin ROR me një synim dhe një pyetje se sa buxheti i vitit 2020 do të aplikohet në përkrahjen e fëmijeve në cdo aspekt.Fatëmirësisht Kryetari i Komunes filloi fjalimin e tij me ndërtimin dhe...më shumë
Miratohet Ligji për Mbrojtjen e Fëmijës27 qershor 2019Sot, Kuvendi i Kosovës me 72 vota "Pro" ka miratuar Ligjin, me kete rast falenderojm te gjithë akterët qe kanë kontribuar në hartimin dhe miratimin e ligjit në vecanti Komisionin Parlamentar për të Drejtat e Njeriut i cili ka përshpejtuar procedimin e këtij Ligji për seancën e sotme. #RriteMeDashni #RespectOurRightmë shumë
Rrite me Dashni, papuqja është për tu mbathë, e jo për të goditë.24 qershor 2019Nën organizimin e organizatës Syri i Vizionit në partneritet me Save the Children zyra në Kosovë dhe në bashkëpunim me Komisionin për të Drejtat e Njeriut, Barazi Gjinore, Persona të Pagjetur dhe Peticione, ata kanë ecur prej Kuvendit të Kosovës deri tek sheshi “Zahir Pajaziti”, ndërsa kanë kërkuar miratimin sa më të shpejtë të Ligjit...më shumë
Komuna e Gjakovës merr vendim pas kërkesës së ROR dhe KVRL Gjakovë20 qershor 2019Komuna e Gjakovës me kërkesën e Grupit Monitorues të Fëmijëve Respect Our Rights – ROR dhe Këshillit të Veprimit Rinor Lokal – KVRL në Gjakovë ka marr vendim qe, tereni sportiv në sheshin "Beqir Kastrati" te ju lirohet në shfrytëzim fëmijëve dhe të rinjëve të kesaj lagjeje. Duke urdherura menjëherë organet kompetente të...më shumë
Takimi i grupit ROR me klubin rinor RinOn20 qershor 2019Në Ferizaj është mbajtur takimi i grupit ROR me klubin rinor RinOn, për të diskutuar mbi problematikat me të cilat ballafaqohen fëmijët dhe të rinjtë e komunës së Ferizajit dhe ndermarrjen e iniciativa të përbashkëta avokuese në përmirësimin e pozitës dhe pjesmarrjen në vendimarrje të fëmijëve dhe të rinjëve Ferizajas!më shumë
Dita Botërore Kundër Punës së Fëmijëve12 qershor 201912 Qershori shënon Ditën Botërore Kundër Punës së Fëmijëve. Organizata Ndërkombëtare e Punës (ILO) e shpalli këtë ditë për herë të parë në vitin 2002 si një mënyrë për të nxjerrë në pah gjendjen e këtyre fëmijëve.më shumë
ROR merr pjese ne Action for Inclusive Education10 qershor 2019Blodina Mala,Azra Maksuti dhe Erjona Bilalli moren pjese ne takimin e organizuar nga Save the Children me temen"Action for Inclusive Education" ku pjesmarres ishin perfaqesues nga organizatat si: DSK (Down Syndrome Kosova)Forum dhe KYC më shumë
ROR dhe KVRL në Gjakovë Letër e hapur drejtuar Komunës së Gjakovës01 qershor 2019Grupi “Respect our Rights” - ROR dhe KVRL në GjakovëLetër e hapur drejtuar Komunës së GjakovësSot, më 1 qershor 2019, në ditën ndërkombëtare të fëmijëve, ne grupi i fëmijëve monitorues Respect Our Rights – ROR si dhe Këshilli i veprimit rinor lokal – KVRL në Gjakovë i’a drejtojmë këtë letër të...më shumë
RoR merr pjese në emisionin Gjesi në televizionin T729 maj 2019Prezantimi i ROR-it, në Televizionin T7, askush me mirë se vetë fëmijë nuk mund të flas për ta dhe të drejtat e tyre, dhe askush nuk mund të bëjë me mirë punë se vetë ata, t'i degjojm, t'i perfshijm dhe te realizojm politikat dhe investimin në fëmijë se bashku me ta, për fëmijët e Kosovës Faleminderit organizatave Syri i Vizionit dhe...më shumë
Eshtë mbajtur takimi në mes ROR dhe IAP06 maj 2019Më 03.05.2019 në zyret e Institucionit të Avokatit të Popullit, ROR u takua me zyrtarët e IAP ku në këtë takim u diskutua për objektivat e Planit të Veprimit, të cilat... do te realizohen gjate vitit 2019 dhe u hartua plani i bashkepunimin ne mes te ROR dhe IAP per realizimin e aktiviteteve ne fusha te ndryshme te planit.Si çdo here te dy palet ishin shume te gatshme per te kryer...më shumë
Prishtina Half Marathon 2019 iu bashkuan edhe fëmijet nga grupi ROR28 prill 2019Në kuadër të “Prishtina Half Marathon 2019” u mbajt vrapimi për fëmijë me gjatësi 2 kilometra.Më shumë se 80 fëmijë të moshave 3-15 vjeç,nga Kosova dhe Shqipëria vrapuan nën moton #RriteMeDashni . Fushata “Rrite me Dashni” implementohet nga Save the Children në partneritet me Ojq “Syri i Vizionit” dhe ka për qëllim...më shumë
Ka përfunduar Punëtoria dy ditore më fëmijët e grupit monitorues ROR 07 prill 2019Ka përfunduar Punëtoria dy ditore më fëmijët e grupit monitorues ROR (Respect Our Right), përpos grupit ROR të ftuar janë Njësiti për të Drejtat e Fëmijëve në kuadër të Institucionit të Avokatit të Popullit - Ombudspersonit.Në këtë punëtori është bërë plotësim ndryshimi i rregullorës së brendshme...më shumë
Ecja e Fëmijëve për Mjedisin, eja edhe ti!14 mars 2019Grupi Respect Our Right-ROR dhe Asambleja Komunale e Fëmijëve në Prishtine për herë të parë në Kosovë organizojnë marshimin për mbrojtjen e ambientit dhe ngritjes se zerit karshi ngrohjes globale dhe rreziqeve te tjera "Ecja e Fëmijëve për Mjedisin"më shumë
Hapet konkursi për aplikim e antarëve në ROR13 shkurt 2019Syri i Vizionit në bashkëpunim me organizatën Save the Children për herë të parë në Kosovë ka themeluar grupin e parë kombëtar të Kosovës drejtuar nga fëmijët, Respektoni të Drejtat tona (ROR), e cila ka për qëllim monitorimin dhe zbatimin e Konventës së Kombeve të Bashkuara mbi të drejtat e fëmijës. ROR përfshin 24...më shumë
Komunikatë për Media19 nëntor 2018“#Qabonetipërmu?!Prishtinë 15 nëntor, “#Qabonetipërmu?” është motoja e përzgjedhur nga fëmijët e grupit “Respektoni të Drejtat Tona- ROR (Respect Our Rights) për të shënuar Ditën Ndërkombëtare të Konventës së Kombeve të Bashkuara mbi të drejtat e Fëmijëve, ditë kjo që festohet anë e mbanë...më shumë
Grupi ROR ka marr pjesë në degjimin Buxhetor në Komunën e Pejës26 korrik 2018Grupi ROR ka marr pjesë në degjimin Buxhetor në Komunën e Pejës ku ka shpalos edhe nevojat e fëmijëve të kësaj komuneKomuna e Pejës përmes zyrës se Kryetarit,Drejtoris për Financa dhe Kryesuesit të Kuvendit janë duke i mbajtur ndegjimet publike. Ku pjesë e këtij degjimi publik ishin edhe dy antarër e ROR-it, Orines Gashi dhe Ormir Ulaj.më shumë
Komunikatë për Media- “Çdo ditë është 1 Qershori”28 maj 2018Pejë, 28 maj 2018 - Me moton “Çdo ditë është 1 Qershori”, Syri i Vizionit shënon ditën ndërkombëtarë të fëmijëve – 1 qershorin - në Kosovë. Aktivitetet që do të zhvillohen në disa komuna të Kosovës kanë për qëllim që në këtë ditë të angazhojnë një numër sa më...më shumë
Grupi ROR ka hartuar planin e veprimit për këtë vit19 prill 2018Prishtine 16-17 prill- Fëmijët e grupit monitorues ROR (Respect Our Right), përmes një punëtorie dy ditore të mbajtur nga Syri i Vizionit në partneritet me Save the Children, kanë hartuar planin e punës për këtë vit, plan ky që fëmijët do të ngrisin zërin e tyre në fusha të ndryshme.më shumë
Konkurs për Fëmijë26 shkurt 2016Syri i Vizionit në bashkëpunim me organizatën Save the Children për herë të parë në Kosovë ka themeluar një grup të përbërë nga 24 fëmijë nga mbarë Kosova për të mësuar se si bëhet Monitorimi i zbatimit të Konventës së Kombeve të Bashkuara mbi të drejtat e fëmijës, Grupi “Respect our Rights” (ROR).më shumë
Përvojat e fëmijëve për të drejtat civile dhe politike08 shkurt 2016Save the Children së bashku me Qendrën për të drejtat e fëmijëve në Universitetin Queen’s në Belfast, po realizon një hulumtim rreth asaj se si perceptojnë fëmijët të drejtat e tyre qytetare si dhe cilat janë pengesat në të cilat fëmijët hasin për ti gëzuar ato plotësisht. Për këtë shkak ne kemi krijuar një...më shumë
“Karvani i të Drejtave të Fëmijëve”20 nëntor 201520 Nëntor 2015: Në Ditën Ndërkombëtare për të Drejtat e Fëmijëve; Syri i Vizionit në bashkëpunim me Save the Children, Grupin e Fëmijëve Respect Our Rights (RoR), Asambletë Komunale të Fëmijëve, Shkollat dhe autoritet lokale e qendrore kanë zhvilluar një numër të madh të aktiviteteve në të gjitha qendrat kryesore të...më shumë
ROR paraqet përvojën e vet për fëmijët nëpër komuna04 nëntor 2015Për të parë se sa respektohen të drejtat e fëmijëve nëpër shkolla Grupi ROR gjatë muajit tetor ka vizituar shkollat në komunat Pejë, Prishtinë, Gjakovë, Ferizaj, Prizren dhe Gjilan. Në këto vizita ata kanë këmbyer përvoja me fëmijët nga këto komuna dh i kanë mbështetur ata në monitorimin e zbatimit të të drejtave...më shumë

Lajme

09.10.2019

Rea Sylejmani do të flet në Parlamentin Europian duke ju drejtuar Eurodeputetëve për çështjen e vajzat në Kosovë dhe më gjerë

Ne kuadër të Javës së Veprimit për Vajzat dhe Gratë, Rea Sylejmani, anëtare e Respect Our Right - ROR do të flet në Parlamentin Europian për pjesëmarrjen e vajzave dhe grave në shoqëri duke ju drejtuar Eurodeputetëve për të ngritur çështje të rëndësishme për vajzat në gratë në Kosovë dhe më gjerë. Kjo ngjarje po shënohet nga Save the Children...